نوشته شده توسط : بهزاد

همه چیز درباره قوانین مالکیت بر مشاعات آپارتمان

بیش از نیم قرن پیش، همزمان با شکل‌گیری نوع جدیدی از سکونت به نام آپارتمان‌ نشینی، «قانون تملک آپارتمان‌ها» در ایران مصوب شد. قانونی که امروز نیز دستاویز بسیاری از ساکنان آپارتمان‌ها قرار گرفته است تا با مراجعه به آن مشکلات به وجود آمده با همسایگانشان را حل کنند. اما اینکه مشکلات آپارتمان‌نشینی از کجا نشات می‌گیرد، باز می‌گردد به دوگانه بودن نوع مالکیت در آپاتمان‌ها که شامل بخش‌های اختصاصی و مشترک می‌شود. حقیقت این است که مشاعات ساختمان و اینکه حق هر واحد آپارتمانی از مشاعات یک ساختمان در چه حد است، موضوع دعوا و درگیری بسیاری از واحدهای آپارتمانی است. در مطلب امروز ما قصد داریم به موضوع مشاعات واحدهای ساختمانی و قوانین مربوط به این بخش بپردازیم. اگر این موضوع دغدغه شما هم هست با ما در ادامه این مطلب همراه شوید.

بخش‌ اختصاصی آپارتمان‌ها چه محدوده‌ای را شامل می‌شود؟

تکلیف بخش‌های اختصاصی در ساختمان‌های مسکونی که مشخص است؛ چون شامل قسمت‌هایی می‌شود که برای آن سند مالکیت جداگانه با تعیین نوع مالکیت صادر شده یا به صورت عرفی اختصاص به یکی از مالکان دارد؛ فضای داخلی هر واحد آپارتمانی، بالکن و همین‌طور انباری و پارکینگ هم اگر در سند آمده باشد، به عنوان فضای اختصاصی در نظر گرفته می‌شود. از طرفی پرداخت هزینه قسمت‌های اختصاصی به طور کامل بر عهده مالک است؛ بنابراین در این قسمت مشکلی پیش نمی‌آید.

بخش مشترک آپارتمان‌ها کدام قسمت‌ها هستند؟

مشکلات و اختلافات اصلی بین ساکنان واحدهای آپارتمانی، مربوط به نوع استفاده از بخش‌‌ها مشترک (مشاع) ساختمان است. بر اساس تعریفی کلی که در ماده ۲ قانون تملک آپارتمان‌ها آمده است، قسمت‌های مشترک آپارتمان‌ها شامل قسمت‌هایی می‌شود که برای استفاده اختصاصی تشخیص داده نشده است یا در اسناد مالکیت، ملک اختصاصی یک یا چند نفر از مالکین تلقی نشده است. بر اساس این ماده قانونی حق استفاده از قسمت‌های مشترک منحصر به یک یا چند آپارتمان یا محل پیشه مخصوص نیست و به همه مالکان به نسبت اختصاصی آنها تعلق می‌گیرد.

قوانین مالکیت بر مشاعات

تعریف ساده‌تر این ماده قانونی این است که بخش‌هایی از آپارتمان که در سند، مالکی برای آن وجود ندارد و همه ساکنان به طور مشترک از آن استفاده می‌کنند، قسمت‌های مشترک هستند. این قسمت‌ها شامل، راهرو، پشت بام، در ورودی، پنجره‌های راهرو، آسانسور، ورودی پارکینگ، پارکینگ اضافی، حیاط، باغچه، لابی، شوفاژخانه، پله‌ها، انشعاب‌های مشترک، تاسیسات مشترک گرمایشی و سرمایشی، چاه، چاه آب و پمپ، منبع آب، فاضلاب، انباری مشترک، لوله‌ها و سیم‌های برق، اسکلت ساختمان، کنتورها، پاگردها، مرکز حرارت و تهویه، رختشوی‌خانه، تابلوهای برق، تلفن مرکزی، انبار عمومی ساختمان، اتاق سرایدار، گذرگاه‌های زباله و محل جمع‌آوری آن، وسایل تامین کننده روشنایی، تلفن و وسایل اخبار، شیرهای آتش‌نشانی، پله‌های ایمنی، نمای ساختمان و… می‌شود. بر اساس قانون، قسمت‌های مشترک قابل انتقال نیستند و هر مالکی به نسبت مالکیت خود و مساحت آپارتمانش در آن به صورت مشترک سهیم است.

برای دخل و تصرف در قسمت‌های مشاع چه باید کرد؟

برای اینکه ساکن یا ساکنان مجتمع آپارتمانی بتوانند در قسمت‌های مشترک هر نوع دخل و تصرفی داشته باشند، باید رضایت ۱۰۰ درصدی همه صاحبان آن مجتمع را جلب کنند؛ زیرا بر اساس قانون هیچ شریکی بدون اجازه شریک دیگر حق دخل و تصرف مادی در مال مشاع را ندارد.

آیا می‌توان بدون اجازه سایر مالکان، تعمیرات انجام داد؟

برای اینکه بتوان در قسمت‌های بیرونی آپاتمان خود مانند در، سردر و نمای خارجی قسمت اختصاصی که در منظر است، بدون موافقت دیگران تغییراتی ایجاد کرد چه باید کرد؟ این مساله در ماده ۹ قانون تملک ساختمان‌ها به صراحت بیان شده است: « هر یک از مالکان می‌توانند با رعایت مقررات این قانون و سایر مقررات ساختمانی، عملیاتی را که برای استفاده بهتر از قسمت اختصاصی خود مفید می‌دانند، انجام دهند.» البته قید موکدی نیز در ادامه این ماده قانونی آمده است: «هیچ یک از مالکان حق ندارند بدون موافقت اکثریت مالکان، تغییراتی در محل یا شکل در یا سردر یا نمای خارجی در قسمت اختصاصی خود که در مریی و منظر باشد، بدهند.»

البته در همین قانون، درباره دخل و تصرف در بنایی که عمر مفیدش به پایان رسیده است نیز راه حلی ارائه شده است. بر این اساس مطابق با ماده ۱۳، در صورتی که به تشخیص سه نفر از کارشناسان رسمی دادگستری عمر مفید ساختمان به پایان رسیده یا به هر دلیل دیگری ساختمان دچار فرسودگی کلی شده باشد و بیم خطر یا ضرر مالی و جانی برود و اقلیت مالکان قسمت‌های اختصاصی در تجدید بنای آن موافق نباشند، آن دسته از مالکان که قصد بازسازی مجموعه را دارند، می‌توانند براساس حکم دادگاه و با تامین مسکن استیجاری مناسب، برای مالک یا مالکان که از همکاری خودداری می‌کنند، نسبت به تجدید بنای مجموعه اقدام کنند.

پس از اتمام عملیات بازسازی و تعیین سهم هر یک از مالکان از بنا و هزینه‌های انجام شده، سهم مالک یا مالکان یاد شده را به اضافه مبلغی که برای مسکن اجاره‌ای آنها پرداخت شده است از اموالشان از جمله همان واحد استیفا کنند. در صورت عدم توافق در انتخاب کارشناسان، وزارت مسکن و شهرسازی با در خواست مدیر یا هیئت مدیره اقدام به انتخاب کارشناسان خواهد کرد.

قوانین مالکیت بر مشاعات

چگونه از متصرف غیرقانونی شکایت کنیم؟

اگر مالکی بدون اجازه و جلب رضایت مالکان دیگر، دست به تصرف قست‌های مشاع ساختمان زد، عملش غیر قانونی است و می‌توان از او شکایت کرد که از دو راه «حقوقی» و «کیفری» موضوع قابل بررسی است. برای نمونه اگر شریکی به طور کامل قسمت مشترک را در تصرف خود در آورده باشد و اجازه استفاده را به دیگران ندهد، این کار «تصرف عدوانی» تعبیر می‌شود و از مجرای حقوقی و کیفری قابل بررسی است. بنابر تعاریف موجود، گاهی نیز تصرف فرد یا افراد در قسمت‌های مشاع، عدوانی نیست بلکه در قالب ایجاد مزاحمت یا تحت عنوان ممانعت از حق دیگران است که این موضوع در محاکم دادگستری قابل طرح است.

استفاده از قسمت‌های مشاع چه قواعدی دارد؟

  • گذاشتن میز و صندلی و هر نوع اشیای دیگر در قسمت‌های مشترک ساختمان و پارکینگ اختصاصی ممنوع است.
  • نگهداری هرگونه حیوانی در قسمت‌های مشاع ساختمان و حتی داخل آپارتمان ممنوع است.
  • گذاشتن کفش، دمپایی و جاکفشی پشت در آپارتمان و در محوطه راهروها ممنوع است.
  • هرگونه تغییر شکل و رنگ در آپارتمان به گونه‌ای که موجب ناهماهنگی واحدها در نمای کلی بنا شود ممنوع است.
  • هرگونه استفاده تجاری و اداری از آپارتمان‌های مسکونی ممنوع است.
  • قرار دادن کیسه زباله و سطل آشغال پیشت در آپارتمان، ریختن زباله و آشغال در حیاط و راهروها ممنوع است.
  • هر یک از واحدهای ساختمان فقط دارای یک پارکینگ بوده و مالک فقط مجاز به پارک یک خودرو است.
  • پارک خودرو در غیر از پارکینگ اختصاصی هر واحد و همچنین پارک خودرو در محل‌های مشاع درون پارکینگ که برای تردد راحت‌تر و دور گرفتن خودروها در نظر گرفته شده، ممنوع است.
  • در مهمانی‌های شب‌های غیر تعطیل بعد از ساعت ۲۲ و در شب‌های تعطیل بعد از ساعت ۲۴ رعایت سکوت کامل ساختمان چه از نظر صدای مهمانان و چه از لحاظ صدای موسیقی الزامی است.
  • استفاده از پارکینگ برای برگزاری مجالس اختصاصی ساکنان فقط با اجازه مدیر و کسب رضایت تمامی ساکنان امکان‌پذیر خواهد بود. در این صورت برای جبران هزینه‌های تحمیلی به ساختمان لازم است معادل چهار ماه شارژ به صندوق پرداخت شود.

قوانین مالکیت بر مشاعات

هزینه‌های مشترک ساختمان چیست و چگونه تامین می‌شود؟

هزینه‌های مشترک ساختمان، شامل هزینه‌هایی برای استفاده، حفظ و نگهداری عادی ساختمان، تاسیسات، تجهیزات، هزینه‌های اداری و حق‌الزحمه مدیر یا مدیران ساختمان می‌شوند. تامین مخارج مشاعات ساختمان بر عهده همه ساکنان ساختمان است که سهم هر یک بر اساس متراژ واحد‌ها تعیین می‌شود.

سهم هر یک از مالکان از مخارج هزینه‌های مشترک به نسبت مساحت اختصاصی هر آپارتمان به کل بخش‌های اختصاصی دیگران تعیین و دریافت می‌شود. البته اگر بر مبنای قانون و عرف قسمتی از بخش‌های عمومی مشترک مورد استفاده اختصاصی فردی است، باید هزینه‌های آن بخش را فرد استفاده کننده بپردازد. البته با این حال مالکان می‌توانند با توافقاتی بین خود و تنظیم قرارداد نحوه پرداخت و تقسیم سهم هر مالکی را مشخص کنند.

با این حال اگر مالک یا مالکانی از پرداخت سهم شارژ خودخودداری کنند، قانون تملک آپارتمان‌ها برای آن راه حلی دیده است. بر این اساس مطابق با ماده ۱۰ مکرر قانون تملک آپارتمان‌ها، در صورت امتناع مالک یا استفاده کننده از پرداخت سهم خود از هزینه‌های مشترک از طرف مدیر یا هیئت مدیران وسیله اظهارنامه یا ذکر مبلغ بدهی و صورت ریز آن مطالبه می‌شود. بنابراین هر گاه مالک یا استفاده کننده ظرف ۱۰ روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه سهم بدهی خود را نپردازد، مدیر یا هیئت مدیران می‌توانند به تشخیص خود و با توجه به امکانات از دادن خدمات مشترک از قبیل شوفاژ، تهویه مطبوع، آب گرم، برق، گاز و… خودداری کنند.

با این حال اگر مالک یا استفاده کننده همچنان اقدام به تسویه حساب نکنند، اداره ثبت محل وقوع آپارتمان به تقاضای مدیر یا هیئت مدیران برای وصول وجه مزبور بر طبق اظهارنامه ابلاغ شده، اجرائیه صادر خوهد کرد. البته مدیر و هیئت مدیران موظفند به محض وصول وجوهن مورد مطالبه یا ارائه دستور موقت دادگاه نسبت به برقراری مجدد خدمات مشترک اقدام کنند.

با این حال در تبصره یک این ماده قانونی نیز اعلام شده است که اگر عدم ارائه خدمات مشترک ممکن یا موثر نباشد، مدیر یا مدیران مجموعه می‌توانند به مراجعه قضایی شکایت کنند و دادگاه‌ها موظفند اینگونه شکایات را خارج از نوبت رسیدگی و واحد بدهکار را از دریافت خدمات دولتی که به مجموعه ارائه می‌شود محروم کنند و تا دو برابر مبلغ بدهی به نفع مجموعه جریمه کنند.  استفاده دوباره از خدمات موکول به پرداخت هزینه‌های معوق واحد مربوط بنا به گواهی مدیر یا مدیران یا به حکم دادگاه و نیز هزینه مربوط به استفاده مجدد خواهد بود.

همانطور که مشخص است، مشاعات ساختمان، هرگز به شخص خاصی تعلق ندارد و حتی اگر ساختمانی دارای یک مالک و چندین مستاجر باشد، مشاعات بین همه ساکنان یکسان تقسیم می‌شود. پس با احترام به حقوق همسایگان خود از ضایع شدن حق آنها و بروز دلخوری یا درگیری جلوگیری کنیم.

 

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر24 مراجعه کنید.
سایت شهر24 مرجع آگهی های رایگان.با سایت شهر24 دیده شوید.

 



:: برچسب‌ها: آپارتمان , مشاعات , قوانین آپارتمان , شهر24 , آگهی رایگان ,
:: بازدید از این مطلب : 48
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 28 خرداد 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

 ۲۰ نکته که هنگام بازدید ازآپارتمانجهت خرید باید به آنها توجه کنید

در فصل تابستان بازار مسکن و بازدید از ملک تا حدودی به تکاپو می‌افتد. خریداران و مستاجرین جدید به صورت منظم برای بازدید از ملک مورد نظر خود به گوشه و کنار شهر سرک می‌کشند و تلاش می‌کنند تا سقف آینده خود را با اطمینان بیشتری انتخاب کنند.

 

یک انتخاب مناسب و رعایت قواعد خرید خانه می‌تواند باعث رضایت و آسایش خاطر بلند مدت شما شود و نادیده گرفتن این نکات هنگام بازدید ساختمان می‌تواند در کوتاه‌ترین زمان شما را پشیمان کند. در ادامه بعضی از نکاتی که هنگام بازدید از ملک جهت خرید باید رعایت شود را با هم مرور می‌کنیم.

 

 

 

انتخاب هوشمندانه محله‌ مورد نظر هنگام بازدید از ملک

 

از مهم‌ترین قواعد خرید خانه هنگام بازدید ساختمان این است که ببینیم منزل مورد نظر اعم از آپارتمان یا خانه ویلایی در چه محله‌ای قرار دارد. در ادامه به چند مورد مهم هنگام بازدید از ملک اشاره خواهد شد. در نظر داشتن این موارد می‌توانند در یک انتخاب هوشمندانه موثر باشند. به این ترتیب می‌توانید خانه‌ ایده‌آل خود را با آگاهی بیشتری انتخاب کنید؛ پس پیش از هر اقدامی این متن را به دقت بخوانید.

 

۱- کوچه: هنگام بازدید از ملک بهتر است به کوچه‌ای که ساختمان در آن قرار دارد دقت ویژه داشته باشید. ممکن است بعضی کوچه‌ها باریک باشند و در نتیجه عبور و مرور در آن دشوار شود. این موضوع به خصوص هنگام اسباب‌کشی می‌تواند اهمیت زیادی پیدا کند. به علاوه برخی کوچه‌ها بسیار پر رفت و آمد هستند. اگر ساختمان پزشکان یا رستورانی در آن کوچه‌ قرار داشته باشد احتمالا باید انتظار سر و صدای زیادی از آن کوچه داشته باشید.

 

همچنین ممکن است با خودروهایی مواجه شوید که جلو در ساختمان شما پارک خواهند کرد و برای خروج از خانه با مشکل مواجه شوید. در صورتی که فرد مهمان‌دوستی باشید، با انتخاب کوچه‌ی شلوغ، مهمانانتان با مشکل پارک ماشین روبه‌رو می‌شوند. بنابراین توجه به کوچه نیز جزو قواعد خرید خانه محسوب می‌شود.

 

 

 

نکات مهم برای خرید خانه

 

 

 

اگر ملک مورد نظر در کوچه‌ای شلوغ قرار داشته باشد باید شلوغی‌های مداوم و مزاحمت در رفت و آمد را به جان بخرید.

 

 

 

۲- همسایه‌ها: داشتن همسایه‌ی خوب نقش مهمی جهت آرامش داشتن در خانه دارد. شاید حتی بتوان گفت همسایه‌ی خوب و بی‌حاشیه از مهم‌ترین موارد قواعد خرید خانه باشد. حین بازدید از ملک در این مورد تحقیق کنید. اینکه ببینیم خانه در کدام محله قرار دارد کافی نیست. باید همسایه‌های اطراف یک خانه ویلایی یا ساکن در آپارتمان زمان بازدید ساختمان را در نظر داشت. در این زمینه می‌توان به چند صورت عمل کرد.

 

به عنوان مثال از خود همسایه‌ها در مورد آن محله پرس‌وجو کرد. به هر حال همیشه افراد صادقی پیدا می‌شوند که حقیقت را بگویند. بازدید از ملک به دفعات و در زمان‌های مختلف هم می‌تواند در این زمینه موثر باشد. هر چه شناخت شما بیشتر باشد، انتخاب بهتری خواهید داشت. اگر خانه مورد نظر آپارتمانی باشد، حین بازدید از ملک به تمیز بودن راهروها و میزان سر و صدای موجود در ساختمان توجه کنید.

 

همچنین دقت به وجود کفش جلوی هر واحد آپارتمان و سالم بودن لامپ‌های راهروها به شناخت شما کمک می‌کند. اگر حین بازدید از ملک در مواردی که گفته شد مشکلی دیده نشود، می‌توان به عنوان نکته مثبتی در نظر گرفت.

 

 

 

نکات مهم برای خرید خانه

 

 

 

داشتن یک همسایه خوب از داشتن یک خانه خوب مهم‌تر است. حتما موقع بازدید از ملک وضعیت همسایه‌ها را نیز بررسی کنید.

 

 

 

۳- آرامش و آسایش: همان‌طور که در موارد قبل نیز تا حدی اشاره شد، توجه به میزان شلوغی خیابان، محله، کوچه و ساختمان هنگام بازدید از ملک بسیار مهم است. اگر شما فرد آرامی هستید و به دنبال جایی می‌گردید که پس از یک روز شلوغ بتوانید به آن بازگردید، حتما به این موارد توجه کنید. خیابان‌های مرکز شهر معمولا شلوغ‌ترین مناطق هستند.

 

گرچه دسترسی به سایر مناطق از مرکز شهر راحت‌تر است اما معمولا به دلیل شلوغی بیش از اندازه طرفدار کمتری دارد. همسایگی با مدارس، بیمارستان‌ها، ساختمان‌های دولتی و مراکز تجاری، می‌تواند آرامش شما را تهدید کند.

 

همچنین، پیش از بازدید از ملک، به این نکته توجه کنید که تعداد واحد‌های زیاد در یک ساختمان، می‌تواند باعث شلوغی شود. اگر انتخاب شما، آپارتمان است، به تعداد واحدهای ساختمان به طور کلی و تعداد واحدهای هر طبقه دقت کنید.

 

۴- دسترسی به وسایل حمل و نقل عمومی: برای بسیاری از افراد، دسترسی به ایستگاه‌های تاکسی، اتوبوس‌های شهری و حتی مترو اهمیت بالایی دارد. این مساله حتی ممکن است برای کسانی که از وسایل حمل و نقل شخصی استفاده نمی‌کنند، یک ضرورت قلمداد شود.

 

بعضی از مواقع ممکن است کسانی که خودروی شخصی دارند نیز، به هر دلیلی از جمله ترافیک، ترجیح دهند که با تاکسی، مترو یا اتوبوس رفت و آمد کنند. در هر صورت این قابلیت دسترسی می‌تواند یک امتیاز به حساب آید. بنابراین دقت به این موضوع حین بازدید از ملک مورد نظر، خالی از فایده نیست.

 

 

 

دسترسی داشتن به ایستگاه‌های حمل و نقل عمومی می‌تواند یک امتیاز مثبت برای ملک باشد.

 

 

 

۵- امکانات رفاهی: امکان دسترسی به امکانات رفاهی برای همه اهمیت دارد. اینکه مجبور نباشید برای هر خرید ساده‌ای سوار ماشین شوید یا مسافت زیادی را بپیمایید در بلندمدت تاثیر زیادی روی رضایت شما از محل زندگی‌تان خواهد داشت.

 

از همین رو، هنگام بازدید از ملک و در حال گذر از محله، دقت کنید که چند سوپرمارکت، میوه فروشی، نانوایی و مواردی از این دست در آن محله وجود دارد. همچنین برای برخی افراد وجود یک پارک در محله اهمیت دارد.

 

برای بعضی دیگر قابلیت دسترسی به درمانگاه‌ها مهم است. در واقع می‌بایست به نیازهای خود توجه کرده و بر اساس آن تصمیم بگیرید.

 

 

 

نکات مهم برای خرید خانه

 

 

 

نزدیکی به امکانات رفاهی مانند مغازه‌ها، نانوایی، میوه‌فروشی و… می‌تواند خیال شما را بابت انجام امور روزمره راحت کند.

 

 

 

بررسی وضعیت عمومی ساختمان هنگام بازدید از ملک

 

۶- عرض ورودی ساختمان: اگر برایتان مهم است، مبلمان، کتابخانه، کمد، یا یخچال ساید بای سایدتان به راحتی از ورودی ساختمان رد شود دقت کنید که عرض ورودی باید حداقل ۱۱۰ سانتی‌متر باشد. بهتر است که در ورودی ساختمون دو لنگه باشد. در هنگام بازدید ساختمان به عرض راهروها و سقف نیز دقت کنید و از قبل اندازه‌ی وسایل بزرگ خود را که قرار است وارد آن خانه کنید را داشته باشید.

 

 

 

هنگام بررسی خانه، اندازه‌ ورودی، سقف و راهروها را برای عبور لوازم منزل یادداشت کنید.

 

 

 

۷- وضعیت واحدها در هر طبقه: همان‌طور که پیش از این نیز اشاره شد، تعداد طبقات آپارتمان و نیز تعداد واحدهای هر طبقه اهمیت بسزایی دارد. تعداد واحدهای کمتر مساوی است با سر و صدا و خرابی کمتر و بهداشت محیطی بیشتر. به علاوه، معمولا آپارتمان‌هایی که در ورودی آن‌ها رو به یکدیگر باز می‌شود طرفدار کمتری دارد. همچنین فاصله‌ی واحدهای یک آپارتمان از هم و مناسب بودن مساحت هر طبقه نیز مهم است.

 

۸- عرض راه‌پله‌ها: عرض راه‌پله‌ها جهت جابه‌جایی وسایل و اسباب‌کشی اهمیت زیادی دارد. در اکثر ساختمان‌ها، اجازه نمی‌دهند که وسایلتان را با آسانسور جابه‌جا کنید. گذشته از اینکه مشکل خراب شدن آسانسور مانعی جهت جابه‌جایی وسایل خواهد بود، ممکن است اندازه‌ی آسانسور نیز کوچک باشد یا حتی خراب شود. به همین دلیل، حین بازدید از ملک توجه کنید که عرض راه‌پله‌ها می‌بایست حداقل ۹۰ سانتی‌متر باشد. در این صورت می‌توانید وسایلتان را به راحتی جابه‌جا کنید و نگران اسباب‌کشی نباشید.

 

۹- وضعیت ایمنی ساختمان: اگر قصد خرید ملکی را داریم که کار ساخت آن کاملا تمام شده است، سخت می‌توان از وضعیت ایمنی ساختمان به طور کامل مطمئن شد. هنگام بازدید از ملک یک کارشناس خبره با خود به همراه ببرید تا بتواند اطلاعات ساخت را از مالک جویا شود. گزینه اصلی در این مرحله اعتماد کردن به مالک و بررسی ادعاهای او است. می‌توانید با بررسی نقشه ساختمان، بررسی کیفیت ساخت، ستون‌های واحد‌های مسکونی و ستون‌های پارکینگ از میزان ایمن بودن ساختمان در مقابل حوادثی مانند زلزله تا حدودی مطمئن شوید.

 

 

 

نکات مهم برای خرید خانه

 

 

 

ایمنی ساختمان به خصوص در مقابل زلزله یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی است که باید هنگام خرید در نظر بگیرید.

 

 

 

10- حفظ حریم خصوصی: مشرف نبودن درهای ورودی به یکدیگر، عایق صدا بودن و پنجره‌های دوجداره می‌توانند در حفظ حریم شخصی شما موثر باشند.

 

۱۱- پارکینگ: یکی از مهم‌ترین مسائل مربوط به آپارتمان‌نشینی پارکینگ است. در مورد پارکینگ هنگام بازدید از ملک بهتر است به نکاتی دقت شود. مسقف بودن پارکینگ یا اینکه در فضای باز باشد اهمیت زیادی دارد. پارکینگ مسقف به دلیل حفظ خودروی شما از آفتاب، باران یا برف ارجحیت دارد‌.

 

همچنین، هر چه شیب ورودی پارکینگ کمتر باشد، آن پارکینگ مناسب‌تر ساخته شده است. در پارکینگ برخی آپارتمان‌ها، مکانی برای خودروی اضافه یا مهمان در نظر گرفته شده است. این مورد یک مزیت به حساب می‌آید.

 

 

 

نکات مهم برای خرید خانه

 

 

 

تکلیف پارکینگ را قبل از قطعی شدن خرید ملک مشخص کنید تا مشکلی بابت رفت و آمد ماشین، مهمان‌ها و یا مزاحمت ماشین‌های همسایگان پیش نیاید.

 

 

 

۱۲- کنتور آب، برق و گاز: فراموش نکنید که حتما در مورد مجزا بودن کنتور آب و برق و گاز جویا شوید. اگر کنتورها جدا نبود حتما از مدیر ساختمان یا مشاور املاک در خصوص نحوه محاسبه هزینه‌ها بپرسید.

 

۱۳- شارژ ماهیانه: در نظر داشته باشید که قرار نیست هر چه شارژ ماهیانه کمتر باشد، یک امتیاز محسوب گردد. مبلغ شارژ ماهیانه باید با نیازها و مخارج ساختمان، ساکنین و شما هماهنگی داشته باشد. در غیر این صورت هنگام بروز هر گونه مشکل اعم از خرابی و تعمیرات همه اهالی آپارتمان با مشکل مواجه می‌شوند. بنابراین، بهتر است حین بازدید از ملک در این مورد اطلاعات دقیقی کسب نمایید.

 

۱۴- بهترین طبقات در آپارتمان: معمولا طبقات اول و آخر بدترین طبقات و طبقات میانی برای زندگی بهتر هستند. در طبقه اول رفت و آمد بیشتر اتفاق می‌افتد و نیز امنیت پایین‌تری نسبت به سایر طبقات دارد. طبقه آخر نیز در برابر گرما و سرما آسیب‌پذیرتر است. همچنین به هر دلیلی اگر آسانسور مشکلی پیدا کند یا برق برود، ساکن طبقات بالا باید پله‌های زیادی را بگذراند تا به مقصد برسد.

 

 

 

نکات مهم برای خرید خانه

 

 

 

نکات مربوط به داخل ساختمان مسکونی

 

15- آشپزخانه: از آنجایی که خانم‌های خانه‌دار زمان زیادی را در آشپزخانه صرف می‌کنند، نورگیر بودن آشپزخانه سبب می‌شود احساس بهتری هنگام کار داشته باشند. حین بازدید از ملک حتما دقت کنید که اتصالات مربوط به سینک، ماشین لباسشویی، اجاق گاز و پکیج یا آبگرمکن به درستی و در جای مناسبی تعبیه شده باشد تا زمان نصب این وسایل با مشکل مواجه نشوید.

 

۱6- سیستم سرمایش و گرمایش: حتما به صورت کامل سیستم سرمایشی و گرمایشی را هنگام بازدید از ملک برای خرید بررسی کنید. استفاده از سیستم‌های برقی در شهرهایی که تعرفه مصرفی برق کمی ندارند می‌توانند در ماه‌های بسیار گرم یا بسیار سرد جیب شما را به راحتی خالی کند. اگر ملک مورد نظر از کولر آبی یا بخاری استفاده می‌کند حتما از مناسب و باز بودن مجاری آن‌ها مطمئن شوید.

 

 

 

نکات مهم برای خرید خانه

 

 

 

سیستم سرمایشی و گرمایشی نامناسب علاوه بر آزارهایی که در فصول سرد و گرم برای شما دارد، هزینه‌های بالایی را روی دست شما می‌گذارد.

 

 

 

17- نورگیر بودن ملک: بودن نور طبیعی کافی درون یک خانه می‌تواند بسیار مفید باشد. نور طبیعی و روشنایی خانه هم بر روی خلق و روحیه افراد اثر مثبتی می‌گذارد و هم از نظر زیبایی شناسی و نیاز کمتر به مصرف برق می‌تواند مفید باشد. هنگام بازدید از ملک برای خرید یک بار در ظهر و یک بار در غروب از خانه بازدید کنید تا نورگیری آن را به خوبی تماشا کنید. بهترین نورگیری را ابتدا ملک‌های جنوبی و سپس ملک‌های شمالی دارند. می‌توانید در این باره از مالک یا مشاور املاک پرس و جو کنید.

 

18- کف‌پوش: یکی از قسمت‌های مهم هر ملکی، جنس کف پوش استفاده شده در آن است. هر کف‌پوشی روش‌های شست و شو، مراقبت و ظاهر متفاوتی دارد. از مزایا و معایب جنس‌های مورد استفاده برای کف‌پوش مطلع شوید تا بتوانید با دید بازتری برای خرید خانه اقدام کنید.

 

۱۹- بالکن: قسمت بالکن در آپارتمان‌ها می‌تواند نقش مهمی ایفا کند. در صورتی که بالکن در کنار آشپزخانه باشد می‌تواند کمک بزرگی برای پخت و پز باشد و یا می‌تواند به محلی برای پرورش گل و گیاه تبدیل شود. بالکن گاهی می‌تواند نقش یک کمد یا انباری کوچک را نیز برای خانه شما بازی کند. پس هنگام بازدید ساختمان از محل و متراژ بالکن مطمئن شوید.

 

20- دیوارپوش‌ها: جنس، رنگ و کیفیت دیوار پوش یک خانه تاثیر زیادی بر افرادی که وارد آن ملک می‌شوند دارد. در حال حاضر دیوارپوش‌هایی که قابل شستشو نیستند محبوبیت زیادی ندارند و سختی زیادی برای مالک یک ساختمان دارند. از پیش از جزئیات جنس دیوارپوش مطمئن شوید تا مجبور بعد از خرید ملک مجددا برای تغییر دیوارپوش هزینه‌ای بپردازید.

 

 

 

نکات مهم برای خرید خانه

 

 

 

دیوارپوش یک منزل مسکونی یکی از مهم‌ترین المان‌های تشکیل دهنده نما و زیبایی آن ملک برای ساکنین و مهمان‌ها است که باید جدی گرفته شود.

 

 

 

جمع‌بندی

 

جستجوی مداوم و طولانی برای پیدا کردن ملک مورد نظر می‌تواند بسیار طاقت فرسا و خسته کننده باشد. گاهی مجبور می‌شوید تا هفته‌ها یا ماه‌ها به محله‌های مختلف رفته و خانه‌های متفاوت را ببینید. بازدید از ملک آن هم در هوای گرم تابستانی و یا ترافیک کلافه کننده ممکن است باعث عجول شدن شما شود. فشاری که برای معامله یک خانه به شما وارد می‌شود می‌تواند باعث شود که بعضی از شرایط را نبینید. دقت نکردن به قواعد خرید خانه نه تنها می‌تواند باعث پشیمانی و حس منفی شما شود، بلکه ممکن است ضرر سنگینی برای شما داشته باشد.

 

  • از همسایه‌های خود تا حد امکان مطلع شوید. همسایه‌های شلوغ، پر رفت و آمد، دردسرساز یا بد خلق می‌تواند آسایش روزانه‌ی شما را به راحتی مختل کند.
  • خرید خانه در محله‌های شلوغ و مراکز تجاری و اداری در نگاه اول ممکن است جالب باشد، اما شلوغی خیابان و سر و صدای زیاد می‌تواند به سرعت کام شما را تلخ کند.
  • اگر از موارد قانونی و قواعد خرید خانه اطلاع کافی ندارید حتما یک نفر آشنا به بازار ملک را با خود همراه ببرید تا قرارداد را با دقت بررسی کند.
  • قبل از خرید ملک حتما درباره وضعیت پارکینگ، کنتورهای آب و برق و گاز و شارژ ماهیانه اطلاعات کسب کنید.
  • بهینه بودن یک ملک در مصرف انرژی در فصل‌های سرد و گرم نه تنها هزینه انرژی مصرفی شما را به شدت کاهش می‌دهد، بلکه تعادل دما حس رضایت بالایی در طول سال برای شما به ارمغان می‌آورد.
  • ممکن است هنگام بازدید ساختمان بسیاری از موارد را برای بررسی فراموش کنید. همیشه یک لیست آماده از نکاتی که باید بررسی شود با خود به همراه ببرید و گزینه به گزینه تمام آن را بررسی کنید.

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر24 مراجعه کنید.
سایت شهر24 مرجع آگهی های رایگان.با سایت شهر24 دیده شوید.



:: برچسب‌ها: اپارتمان , خرید , فروش , املاک , نکات خرید اپارتمان ,
:: بازدید از این مطلب : 39
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 1 خرداد 1398 | نظرات ()